27 december 2009

A hősugárzó, a vinkó és a babzsák

Év végén évet szoktam összegezni. Szétnéztem ma is a szobámban, mégis mi változott. Egy gigantikus babzsákon heverek, ami pár hete még nem volt meg. Egyébként nem bab van benne, mint azt mindenki sejtheti, hanem sok kis hungarocell golyócska. Van még egy új, 1 terás vincseszter is a gépem mellett, meghozta a pixmániás jézuska, halkan és szépen duruzsol, ha megkérem rá. Van még a hősugárzó is, kerámia fűtőcsövekkel, fél órás léptetésekkel lehet max. 7 és fél órára időzíteni. Ilyen sokáig még nem is próbáltam járatni, de annyit tudok, hogy a kerámia fűtőcsövek mellett nem egy atomóra ketyeg, hiszen a drága 34 percben méri a fél órát. Vagy csak engem minősít, hogy az egyik fázós éjszaka során, olvasás közben képes voltam kiszúrni a négy perc különbséget? Bizony mondom néktek, boldogok azok az emberek, akik nem akarják minden áron egy stopperrel tetten érni Sencor hősugárzó gépüket.

Ezek közül egyébként csak a vinkó volt karácsonyi ajándék, rajta kívül pedig Solaris DVD-ket kaptam és egy Umberto Eco-t, tőle is a Lista mámorát. Ha valaki belepillant ebbe a kötetbe, látni fogja, miért érezheti e sorok írója azt, hogy a tőle időnként megszokott felsorolásos-recitálós blog stílus végre jótállást nyer, ráadásul egy olyan kaliberű embertől, mint Eco. Annyi különbség talán van az Eco-féle lista és e sorok írójának zsolozsmázása között, hogy míg Eco a teljesen random módon összeérő kultúrtörténeti motívumokat szereti egymás mellé pakolgatni és az így újjá alkotott kontextusban igazi posztmoderni élvezettel gyönyörködni, addig ebben a blogban inkább csak a zeneiségükért talál az ember felsorolásokat.

Az ember szétnéz a szobájában, megállapít egy csomó mindent, most például rögzült a babzsák, a vinkó és a hősugárzó gép. Rögzülhetett volna a PRS-től kezdve az effektpedálon át a rekesz kiürített Bailey’s-es üvegig bezárólag sok minden, és mégsem rögzült.

Ennyi hát a karácsony, a hülyegyerek pedig elkészült újabb remekművével, melyről reméli, hogy mire új projektje gyakorlatban is szárnyra kap, myspace-es hallgatottsága eléri a 10-es lélektani határt. Fluorescence a címe.

Nincsenek megjegyzések: