10 május 2009

Ütemezett válság

Azt hiszem immár végleg letészem a lantot. Eljutottam abba a tipikus kiégési fázisba, hogy a gitározás örömöt nem, csak idegességet okoz, ha megnézek egy Joe Satriani klipet, abból nem ihletet, csak még több idegességet szűrök le, hogy végül is innentől már mindegy. Támogatás alapvetően nem érkezett még soha sehonnan, csak hagy mindenki szerencsétlenkedni, hátha belefárad a botfülű hülyegyerek. Hát belefáradtam. Kiszúrjuk a szemét egy százhúszezres gitárfelszereléssel és megsimizzük a kis buksiját, hogy jól van, ötös bizi mellett hagyunk téged izzadni görbenyakú gitárod felett. Ingyenes tandíj mellett beszedhetsz néhány rossz jegyet is, ezt már megszoktuk tőled, végül is nem lehet mindenki baromi okos. A gitárcincogásról is ugyanúgy le fog szokni, mint minden másról, mint a piti versírásról, a regényírásról, a fotózásról és a piti ávékázásról, a számítógépezésről, szegény gyerek, csak megél majd valamiből, lehet, hogy még angol tanárnak is felveszik egy idegennyelvi központba, ott majd a bruttó háromszázezres gázsijából csak nem hal már éhen, ha éhen is hal, az már a kormány hibája lesz, mert elcseszte generációkra előremenőleg az egész magyar gazdaságot.

Hiába nincs fantáziája, hiába csesződik még úgy, akár egy amatőr, kivenni a gitárt a kezéből nem érdemes mert csak bőgni kezd, tizenkilencéves gyereket meg már mi se pofozunk, rúgdosni pláne nem rúgdosunk. Annyira persze azért nem buta, csak átlagos. Végül is szinte mindenki átlagos, úgyhogy ezzel nagyobb baj nincs is, reméljük nem is lesz a későbbiekben sem.

Könyököl az ember, két hüvelykujját belemélyeszti a szemüregeibe. Előttem a mac-es klaviatúra teljesen idegennek tűnik. Ilyenkor döbben rá az ember a dologiságára, hogy a jelenlegi pillanatban lévő önmagának semmi köze az évekkel ezelőtti pillanatihoz. Az ember ganézni kezdi az emlékeit mert nincs rájuk már szüksége, ezek is idegesítik csak.

Hálistennek megvan még a nyár folyamán megnyitott Ebay-es oldalam, úgyhogy egy jó háromnegyed éves késéssel, de kiárusításra kerül a felszerelésem. Ha beizzítottam a Canon 40 D-nket és a rozsdás hangszedőkön kívül mindent körbe fényképezek a gitáromon, egy jó kis magánakció keretében még egy nemzetközi ügyféllel is üzletet köthetek.

Nincsenek megjegyzések: